ELS PROTAGONISTES

gent

A través dels ulls de tres generacions d’una mateixa família, amb els seus respectius grups d’amics, fem un viatge per la història del Poblenou i tots els canvis que ha viscut en els darrers anys.

Pilar Cristòbal (Barcelona, 1926)

pilar

Tot realitzant un recorregut pels espais més emblemàtics del Poblenou, la Pilar ens explica la història d’aquest barri i repassa els seus orígens populars, vinculats a la indústria i la pesca. Ella ha viscut un passat on els veïns i les veïnes s’organitzaven per suplir les mancances de l’administració pública, en un ambient marcat pels fums i els sorolls de les fàbriques.

Lourdes Casanovas (Barcelona, 1951)

lourdes

El 1986 comencen les obres per convertir una part del Poblenou, al voltant de l’Avinguda d’Icària, en la nova Vila Olímpica, per acollir els esportistes que participaran als Jocs de Barcelona’92. En un ambient social molt optimista, es perd una gran part del patrimoni arquetectònic i històric del barri per guanyar qualitat de vida i obrir la ciutat al món. El barri humil i popular comença a canviar, tot incorporant nous veïns de rendes més altes i oficis vinculats al sector terciari.

Ramon Moya (Barcelona, 1984)

ramon

En motiu del Fòrum de les Cultures del 2004 es finalitza la reforma del litoral barceloní. Després de la creació de la Vila Olímpica, la nova transformació afecta a la zona del Besós, obrint l’Avinguda Diagonal fins al mar. En el marc del 22@, els canvis fan més evident l’especulació de la zona, que passa en pocs anys de la marginalitat al gran luxe. El canvis arquitectònics, doncs, proviquen canvis socials radicals.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s